Ha te egy Halloween party-arc vagy, mint én, akkor mindig keresed a lehetőséget, hogy hozzáadj valamit a Halloween ünnepi desszert asztalhoz. Nehéz kreatív, különböző és egyedi dolgokat találni minden évben, ezért amikor különböző blogokon nézelődtem, azt gondoltam, hogy ezek a boszorkány ujjak tökéletesek lesznek! Nekem van saját keksz receptem, ezért szerettem volna könnyebbé tenni magamnak, és olyan receptet használnék, amelyről tudom, hogy jól működik ... így az egyetlen dolog, amit meg kellett csinálnom, az volt, hogy megteremtsem az egyedi formát. A receptem gyönyörűen működött, és ezek könnyen összejöttek.
De itt még nem álltam meg ...
A bolti eper öntet ideális ezeknek az ízletes boszorkány ujjaknak, és a vérvörös mártás olyan finom. Én az epret választottam , de bármit választhatsz, amit szeretsz ... a cseresznye vagy az áfonya is nagyon jól működik.
Tehát akár a kisgyerekek vagy a nagy gyerekek számára tökéletes, mindőjüket annyira szórakoztatják, ahogyan kinéznek ... garantáltan!
Boszorkány ujjak recept:
30 dkg liszt
20 dkg vaj vagy margalin
10 dkg procukor
1 nagyobb tojás sárgája
fél citrom reszelt héja.
A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk sima tésztává.
(A gyúrt omlós tésztáknál nagyon fontos, hogy hideg alapanyagokkal dolgozzunk. A vaj legyen jéghideg, ezt morzsoljuk össze gyors mozdulatokkal, ujjbeggyel vagy akár konyhai robotgéppel a szintén hideg liszttel. Ha a zsiradék megolvad a kezünk melegétől, a lisztszemcsék beszívják a zsiradékot, és már el is rontottuk a tésztát.)
Csavarjuk folpackba és tegyük legalább egy órára (de akár egy éjszakára is lehet!) hűtőbe, a lényeg, hogy pihenjen hideg helyen.
Ezután a tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk.
Díszítéshez:
1 eper öntet vagy dzsem
Szeletelt mandula
Kakaópor (ecsetelés sütés után)
Kövesd az utasításokat, hogy a tésztája így nézzen ki ...
Mérd ki az összes darabot úgy, hogy ugyanabba a hosszúságba kerüljenek és ugyanolyan időre süljenek ki. Ha nem rendelkezik mérleggel, akkor használj egy kanalat az adagoláshoz, majd tekerd ujjformákba. Lehet kicsit göcsörtös az ujj! Itt is elég gyors mozdulatokkal dolgozz!
Hosszú és karcsú ujjak jobban néznek ki, mint a rövidek és a tömzsik ... különösen azért, mert a karcsúak kicsit sütik a sütőben, és egy kicsit szélesebbek lesznek. A sütés előtt mindig a szeletelt mandulát adom hozzá. Óvatosan nyomjuk meg a szeletelt mandulát a tésztába, hogy benne maradjon a süteményben.
Egyik-másik sült mandula valószínűleg leesik, de ez rendben van ... újra ragaszthatod őket egy kis dzsemmel vagy cukorsziruppal. Ezután használj fogpiszkálót, hozz létre jeleket a bőrön, hogy reálisabb megjelenést biztosítson nekik. Meglepő módon ezek valóban nagyon jól mutatnak sütés után.
Amikor mindent befejeztél, süsd alacsony hőmérsékleten, kb. 170 ° C-on körülbelül 15-20 percig, amíg elkezdenek csak egy kis színt venni. Vigyázz, inkább fehér maradjon, mint barna!
Vedd ki a sütőből, majd hagyd teljesen lehűlni őket. Használj egy kis ecsetet, és picit ecseteld meg kakaóporral, hogy kiemelje a részleteket ... különösen a bőrrétegekben.
Miután elkészültél, rakd össze őket egy tálon és öntsd le eper-mártással ... ez egy nagyszerű és könnyű Halloween csemege.
Jó étvágyat hozzá!