Gyermeksarok

Gyerekeknek mindenféle jó dolog!

 

Tippek karácsonyi díszekhez

A koszorúk és az asztali díszek a hagyományos karácsonyi díszítések közé tartoznak. A szebbnél szebb csodákat készen is megvásárolhatjuk, de sokkal nagyobb élmény, ha azokat magunk készítjük el. A különféle ajtó- és asztali díszek készítése nem is olyan nagy ördöngősség, mint hinnénk. Párunkat, de főleg gyermekeinket is bevonhatjuk a barkácsolásba. Az alkotás öröme már ott kezdődik, amikor közösen begyűjtjük azokat a terméseket, ágacskákat amikre szükségünk lesz. Engedjük szabadon a fantáziánkat, és olyan kreatív élményben lesz részünk, aminek méltó jutalma a saját alkotásban való gyönyörködés. Ha nincs kertünk, erdőkben, parkokban is találhatunk megfelelő hozzávalókat. Fontos azonban megemlítenünk, hogy vigyázzunk a természetre, vigyünk magunkkal éles metszőollót, és csak a szükséges (kevés) mennyiséget gyűjtsük be.

 

Néhány dolgot üzletben kell megvásárolnunk, de sok hozzávalót találhatunk otthon varrósdobozban, barkácsládában, vagy a konyhában is.

 

Milyen kellékekre lehet szükségünk?
Ollóra, késre, metszőollóra, zsinórokra, drótokra, szalagokra, ecsetre, festékre, arany és/vagy ezüst spray-re, gyertyára. Koszorúkhoz, kör alakú díszekhez használhatunk kész szalma-, moha-, vagy drótalapot is. Asztali díszekhez cserépbe, mutatós tálkába, faládába, vagy vázába helyezett száraz oázis is remek alap lesz. Jó ha van ragasztópisztolyunk, amivel könnyen megoldható a díszek rögzítése.

 

Milyen alapanyagokat gyűjtsünk?
- diót, mogyorót, őszibarack magját (vásároljuk egész gyümölcsöt tartalmazó barackbefőttet)
- egész mákgubót 5-10 cm-es szárral,
- különböző fajtájú fenyőtobozokat,
- görbe ágakat pl. spirálfűz göcsörtös vesszői, melyet a virágkötészetben is gyakran használnak,
- magyal, fagyöngy, tiszafa ágait és terméseit, babérmeggy levelét, borostyánlevelet, csipkebogyót, tűztövis termését, boróka-, tuja- és természetesen fenyőágakat.

 

Szárított gyümölcsök, a tökéletes díszek
Almából, narancsból, grapefruitból, mandarinból, banánból, citromból, ananászból, csipkebogyóból nagyon szép szárított karikákat készíthetünk.
A gyümölcsöket szeleteljük fel vékonyan (csipkebogyó kivételével), fűzzünk belőlük füzért, és akasszuk fűtőtest fölé száradni, de száríthatjuk sütőben is.

 

Milyen díszítést válasszunk?
A díszítés attól függ, hogy milyen díszt szeretnénk: természetes hatásút, vagy inkább karácsonyfához hasonló hangulatút. Természetes díszeknél a termések, ágak, szalmafonatok, gyertyák és a natur színek  domináljanak. Egy karácsonyfa hangulatát tükröző dísznél használhatunk szaloncukrot, habkarikát, csokoládéfüggelékeket, apró karácsonyfadíszeket, csengettyűket, fényes arany-, ezüst-, piros szalagokat, sőt még rövid karácsonyfaégőt is.

 

A terméseket, ágakat, leveleket, száraz gyümölcskarikákat felhasználhatjuk asztali koszorúkhoz,  ablakdíszekhez, ajtódíszekhez, adventi koszorúhoz, de készíthetünk bármilyen egyéb karácsonyi dekorációt is!

 

A diót és a mákgubót (félbevágva, vagy egészben), a mogyorót,  a vékony szeletekre vágott barackmagot és a fenyőtobozokat befesthetjük, vagy arany-, ezüst spray-vel lefújhatjuk, de természetes állapotban is nagyon mutatósak.

 

Dolgozzunk újságpapíron, vagy terítsünk fóliát az asztalra, hogy védjük bútorunkat a szennyeződéstől, karcolástól és a lecseppenő gyantától.
Fontos, hogy mérgező bogyót tartalmazó dekorációt olyan helyre tegyünk, ahol gyermekek és állatok nem érik el!

 

 

Tipp! Mikulásvirág másképp


Válasszunk egy akkora üvegkaspót, amibe a mikulásvirágunk cserepe bőven belefér. Ragasztópisztollyal tegyünk egy-egy csepp ragasztót a szárított citrom és/vagy narancsszeletek közepére. Ragasszuk ezeket a szeleteket belülről a kaspó falára. Ezután színes krepp papírral béleljük ki az üvegkapsót, majd állítsuk bele a virágot cserepestől.

 

 

Kreatív karácsony gyerekekkel

|

A karácsonyi készülődés nagyon örömteli időszak egy család számára, főként ha a készülődésbe a gyerekeket is sikerül belevonni. Készíthetünk velük karácsonyi ajándékokat a testvéreknek, nagyszülőknek, de akár ehető karácsonyi díszeket és ajándékokat is. Bíztassuk gyerekeinket kreatív ajándékkészítésre! Ez olcsóbb és izgalmas időtöltés is lehet számunkra. Az egyedi tárgyak készítését kedvelni és értékelni fogják a gyerekek és azok a szerettek is, akik kapják..

Karácsonyi képeslapok, névkártyák, dobozok

Képeslapok készítésével kiválóan el tudjuk kezdeni a gyerekekkel a karácsonyi készülődést. Nem árt, ha december közepére elkészítjük őket, hogy legyen elegendő idő a postázásra is. A hozzávalókat talán már beszereztük (pl. falevelek egy erdei sétáról), de ha nem, akkor induljunk el a csemetékkel beszerző körútra. A hobby és papíráru boltokban nagy választékban tudunk venni színes forokartonokat, kártyákat, matricákat, sőt kész dekorációs motívumokat. Vásároljunk a képeslapok írásához színben passzoló elegáns filcet, például arany és ezüst, vagy akár ecsettel felvihető csillámos festéket. Szükségünk lehet még ragasztóra és karácsonyi motívumú tésztaszaggatóra, amellyel a kívánt motívumokat elő tudjuk rajzolni. Otthon már csak annyi a dolgunk, hogy üljük körül az asztalt a gyerekekkel és beszéljük meg, hogy kinek milyen lap készüljön. Hagyjuk, hogy a gyerekek saját fantáziájuk és kreativitásuk szerint dekoráljanak legalább néhány lapot. Ennek a nagyszülők és keresztszülők minden bizonnyal örülni fognak. Nagyobb gyerekekkel készíthetünk filc vagy textil motívumokkal díszített lapokat is. A felhasználható motívumok köre széles, így hóember, csillag, hópehely, rénszarvas, fenyőfa, kandalló, szán, stb. Még van idő karácsonyig, készítsünk a képeslapokhoz a családról készült karácsonyi hangulatú fotót is egy karácsonyi vásáron vagy rendezvényen, vagy egy áruházban felállított karácsonyfa mellett. Hasonló módon és alapanyagokkal elkészíthetjük a karácsonyi ajándékokhoz szükséges névkártyákat is. Fotokarton és tűzőgép segítségével egyszerű, gyerekek által dekorált fedél nélküli dobozt is készíthetünk, amelyben akár ehető karácsonyi ajándék is átadható, de tárolhatjuk benne az általunk kapott karácsonyi képeslapokat is.

Memory kártya

3-4 éves, de még nagyobb gyerekek is szívesen játszanak memory kártyával. Ilyet könnyen készíthetünk, ha veszünk fotokartont, amelyet egyforma - kb. 5×5 cm - kockákra vágunk. Ezekre rajzoljunk (2-2 egyforma) karácsonyi motívumot és színezzük ki a gyerekekkel, de használhatunk matricákat is. Egy egyszerű, de passzoló kartondobozban ajándékozhatják kistestvérnek. Természetesen a gyermek érdeklődésének megfelelően más motívumokat is használhatunk.

Képkeret

Képkeretet kisebb és nagyobb gyerekekkel is készíthetünk. Nem kell hozzá más, csak kezeletlen képkeret (beszerezhető pl. IKEAban, hobby boltokban), tetszőleges színű festékek és lakk, ecset, dekorációs anyagok (pl. fa csillagok, matrica, szalvéta, amennyiben szalvéta technikával dolgozunk), esetleg ragasztó. Egy családi fotóval kiegészítve kiváló ajándék lehet nagyszülőknek, keresztszülőknek.

Mindegyik esetben a gyerekek életkora és kísérletező kedve szab csak határt a készülő tárgyak megjelenésének. Nem baj, ha nem tökéletesek, lényeg, hogy jelentsen örömet a készítés.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 165
Tegnapi: 145
Heti: 165
Havi: 1 429
Össz.: 1 379 795

Látogatottság növelés
Oldal: Hogyan készítsünk szép Karácsonyi díszeket
Gyermeksarok - © 2008 - 2018 - gyermeksarok.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »