Gyermeksarok

Gyerekeknek mindenféle jó dolog!

http://www.fogtunder.com/?oldal=1&cikk=40 

41.jpgA helyes fogmosás:
Fogaink tisztán tartása nem csupán esztétikai célú. A fogmosás hozzátartozik az egészséges életmódhoz, éppen ezért fontos elsajátítani a megfelelő technikát.

A fogakat legalább naponta kétszer (reggel és este) meg kell mosni. Persze a legjobb lenne minden étkezés után fogat mosni, de mivel erre nincs mindig lehetőség elég naponta kétszer.

A fogmosás ideje kb. 3-5 perc legyen! Egészségügyi téren ne legyél lusta! Szánj rá pár percet, mert ez tényleg nem fáradtság, viszont a későbbiekben nem lesz vele gondod, ha most  kellően odafigyelsz rá.

 Előkészületek a fogmosáshoz
 
 Elsősorban fontos a megfelelő fogkefe kiválasztása. Érdemes 2-3 havonta lecserélni a fogkefédet, ugyanis ennyi idő után a baktériumok már megragadnak rajta, így nem lesz olyan hatékony. Arra is figyelj oda, hogy a fogkefe sörtéje ne legyen túl erős, mert felsértheti az ínyedet! Ha vékony fejű fogkefét választasz, akkor azzal könnyebbé válik a hátsó fogak tisztítása.
 Ugyanilyen fontos fogkrém kiválasztása. Erre külön oda kell figyelni, hiszen ha érzékeny az ínyed, egy jó fogkrém kiválasztásával megelőzheted az ínyproblémákkal járó kellemetlen problémákat.
 Ha fogszabályzós vagy, akkor érdemesebb megvenni egy speciális fogkefét, ami kétségtelenül drágább, de a fogszabályzót sokkal nehezebb tisztítani, mint a fogakat.
 
A helyes technika
 
 A fogak felszínének tisztítását körkörös mozdulatokkal, a fogak közötti rés tisztítását pedig egyenes mozdulatokkal érheted el.

 Fontos hogy a fogkefével ne túl erősen dörgöld a fogadat, mert ez sérti a fogzománcot és ínyvérzéshez vezethet.
 A fogaknak ne csak a külső, hanem a belső oldalát is tisztítsd, oda is rengeteg baktérium rakódik le!
 Különösen nagy figyelmet fordíts a rágófogak tisztítására! Mivel hátul rágsz, ott marad meg a legtöbb baktérium. Ezek a kórokozók felelősek a fogszuvasodásért, ezért kell minél előbb eltávolítani őket.
 fogmosas.jpg
 
 
Fogmosás után
 
Több szájápolási termék áll a rendelkezésedre, amiket fogmosás után alkalmazhatsz. Na de hogyan használhatod őket helyesen?
 
 Fogselyem: Először is kb. 40 cm selymet tépjél le a dobozból! Helyezd a selymet a fogközbe, egészen a fogak közötti ínyig! Ezután feszítsd a fogadra a selymet, majd egyenletesen húzogasd balra és jobbra!
 Szájvíz: A szájvizek jelentősen csökkentik a fogínybetegségek kialakulásának esélyét. Vegyél egy keveset a szádba, és kb. egy percig öblögess vele, vagy zárt fogsor között zubogtasd! De akár gargalizálhatsz is, ha kedved van hozzá. A szájvizet ne nyeld le, hanem köpd ki!

 Fogporok: Vannak speciális fogporok, melyek hatékonyan eltüntetik a lepedéket és ezáltal fehérítik a fogakat. Nincs más dolgod, mint rászórni a fogkefédre a port és a fog külső felszínét megtisztítani vele, mégpedig körkörös mozdulatokkal. Fontos, hogy egy héten csak egyszer-kétszer használd, mivel az ínyednek nem tesz jót, ha túl gyakran használod és a fogzománcod is felsértheti!

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 157
Tegnapi: 145
Heti: 157
Havi: 1 421
Össz.: 1 379 787

Látogatottság növelés
Oldal: Fogmosás 3 percben
Gyermeksarok - © 2008 - 2018 - gyermeksarok.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »